Peukaloinen on tarjennut Suomen talvessa pitkisten ja lämpöpuhaltimen voimin. Keinotekoiset lämmikkeet toimivat. Joo. Mutta koska ekologisuus on niin kovassa huudossa, päätti El Beucalo lähteä kokemaan sellaista luonnonmukaista lämmikettä. Kuva kertookin minne. Oikein! Barcelonaan! Jossa aurinko tarjoili luomu-lämpöä 29 selssiusasteen voimalla.


Lämpöön saatteli Lufthansan ISO kone, jossa toisin kuin koneissa yleensä, oli kuuma. Peukkunen sitä ihan ihmettelemään. Jo on kumma kun lentokoneessa on kuuma. Yleensä siellä on viileetä kuin jäätelössä. On ne kuuluisat maailmankirjat kyllä nyt ihan hujan hajan. Kohta varmaan joku valkoinen mies räppää, musta golffaa ja naisesta tulee presidentti. Hah.

Noh mutta. Jätetään utopismi sikseen. Nyt ollaan Espanjassa, jossa työttömyyttä on havaittavissa 20 %. Oho. Mutta on siellä paljon hyvääkin. Kuten nämä Antonio Gaudin talot.



Tässä, rakkaat lukijani, on arkkitehti, jolla oli rohkeutta, kykyä ja visio. Sekä ystäviä oikeissa asemissa. Rakkaudessa hän ei ollut niin onnekas, eikä kuolemassaankan. Ensirakkaus, arkkitehtuurin opettaja, kun ei vastannut Antonion tunteisiin, päätti mies olla sinkku koko elämänsä loppuun saakka. Entäs se kuolema sitten. Noh. Hän oli jo vanha papsu, ja sattui heilahtamaan ratikkakiskoille ratikan alle. Kukaan ei mennyt heti auttamaan, sillä Gaudin papsu oli pukeutunut hieman grungemaisesti, pummiksi luulivat. Vasta sitten kun huomattiin, että kyseessä onkin the Antonio Gaudi, alkoi avun antaminen kiinnostaa. Papsu vietiin sairaalaan mutta liian myöhään. Plöö.

Peukalo nautti kovasti tästä satumaisesta arkkitehtuurista, jota herra jätti jälkeensä. Talot ovat kuulemma sisältäkin mahtavia. Miten upea olisikaan Merihaka, jos sen olisi suunnitellut Gaudi. Ja miten kutsuva Kontula, jos se olisi Antonion luomuksia. Jos jos jos.

Toinen hieno asia Barcelonassa on Ramblasin varrella sijaitseva tori. Peukku on sormenelämänsä aikana nähnyt useammankin torin ties missä suunnalla maapalluraa. Mutta tämä Barcan tori oli ihan elintenoikeesti hieno! Iso. Värikäs. Täynnä eläinruhoja, mansikoita, karkkia. Värit ja tunnelma oli mieletön. Jos Peukalomme olisikin El Peukalo, eli asuisi Ezpanjassa ja eritoten Parsseloonassa, shoppailisi hän aina täällä! Si!

 


 

Kolmas hieno asia Parssessa on jo mainutun Gaudin papsun suunnittelema Sagrada Familia. Tämmönen.

 

Neljäs hieno asia on Espanjan pysyminen maailman menossa mukana. Kun Kreikka ajautui taloudelliseen ahdinkoon, seurasi Espanja uskollisena perässä. Ja kun Twilight-vamppyyrit valloitti maailmaa nimesi Ezpanja vetensä Vereksi.



Kuten kaikki känsäiset lukijamme muistavat, joi Peukalo Thaimaassa Aasi-merkkistä vettä. Noh. Espanjassa juodaan siis Verta. It was Veri good yes.


Viides hieno asia Parsseloonassa on maisema, joka avautuu Möntänjöö-kukkulalta. Sagradan kirkko on tuossa keskellä.



 

Kuudes ja viimeinen hieno asia Barcassa on  saippuakupla. Tommonen: