Niin se Peukkunen on luullut että saunominen olisi yksin meidän suomalaisten, tahi vähintään skandien omaisuutta. Mutta. Täältä Laosista löytyy sauna jos toinenkin. Peukku meni yhteen sellaiseen. Tässä kyltti, joka johdatti perille.

Nuolen osoittamasta suunnasta löytyi tälläinen rakennus.

Näyttää hieman kämäseltä, kyllä, mutta kyl se oli ihan siisti paikka. Ekaks mentiin takavasemmalla olevan lakanan taakse vaihtamaan bikinit päälle. Miesten ei tarttenu laittaa bikineit vaan shortsit riitti. Alastomuus on Laosissa ihan siis kauhea tabu.

Sit tultiin tuohon julkiseen tilaan ja naiset meni omaan, miehet omaan höyryhuoneeseen. Siellä oli pimeämpää kuin pilkkosen pimeää. Ja maksimissaan kolme laoslaista (kaksi normaalikokoista länkkärinaikkosta) mahtui istumaan samaan aikaan lauteilla, joita oli yksi. Lattiassa olevasta putkesta tuli bambuhöyryjä, joita Peukkunenkin hönkäili aikansa. Sitten tuli niin kuuma et piti tulla hieman jaloittelemaan ja juomaan talon tarjoamaa saunajuomaa - kuumaa teetä. Ja sitten takaisin höyryihin. Lopuksi huuhtouduttiin kauhomalla saavista vettä. Näin hoitui myös hiusten pesu. Ihan kuin mökillä olisi ollut. Oli siistiiä ja Peukkusesta tuli putininpuhdas. Sen pituinen se. Loppuun vielä fiilistelykuva laoslaisista munkeista. Ei oo hilloo ei.