Täällä sitä juhlitaan ihan kreisinä. Thaimaan kuninkaalla oli nimittäin viime lauantaina synttärit. Sen kunniaksi yks iso kuuskaistainen katu tossa Khao Sanilta etelään on suljettu liikenteeltä parin kilometrin matkalta. Katu on valaistu tsiljoonin pikkutuikkusin ja siellä on iltaisin saippuakuplia, suihkulähteitä, katutaiteilijoita, thaitanssiesityksiä ja sellaista ilotulitusta, että jää Lordin showt ja Nelosen ilotulituksen SM kolmosiksi. Parasta on se et juhla kestää 9 päivää!! Ja ystavämme Peukkunen on ollut niin sanotusti menossa mukana.

Kuvassa kuvaamani kuva kulkueesta, jossa joutsenpäinen vene kuljetti kuninkaan kuvaa ihmisvilinässä.

Peukaloinen on mennyt mestoille aikaisimmillaan iltakuuden maissa ja poistunut sieltä myöhäisimmillään puolen yön hujakoilla. Kellonajasta riippumatta paikalla on ollut aina tuhansia paikallisia. Thait osoittaa kunnioitusta kuninkaalleen pukeutumalla pinkkiin. Lähes jokaisella thaimaalaisella on siis vaaleanpunainen paita. Myös muutama paita, jossa Thai-lipun värit rulettavat, on Peukkuskan  iirikseen eksynyt.

Vaikkakin juhlakatu kuhisee paikallisia on muutama turismotuomokin Peukaloisen tapaan saapunut ihmismassaa ihmettelemään ja ilotulitusta ihailemaan.

Jokapäiväinen Mango with sticky rice. Jokailtainen ilotulitus. Jokaöiset makoisat unet. Peukkunen hymyilee. Ka.