Peukaloinen on tormannyt viimeisen kolmen kuukauden aikana yhteen suomalaiseen. Tama ainutlaatuinen kohtaaminen tapahtui Kuala Lumpurissa toukokuussa. Yllatys olikin suuri kun Balin kodin parvekkeelle kantautui naapurista suomalaisia aania. Jopa yksi vi**u.

Hassua.

Oheinen kuva on otettu yhdeltatoista illalla omalla parvekkeella. Noin sekunti suomenkuulemisen jalkeen. Taustalla loistavat Poppies Lanen valot ja edustalla rehottavat parvekerehut. Hieno aloitus Peukkusen Balin comebackille.

Ja kun kerran Balilla eli surffimekassa (mika Hawaiji?!) ollaan,  herasi Peukku seuraavana aamuna aikaisin ja suuntasi surffikouluun. Ja katso. Aloittelevien surffareiden joukossa oli kaksi suomalaista Peukaloa. Yhdessa liitelimme Kutan aalloilla ylicoolin surffiopskan opastuksella. "Paddle, paddle! 1, 2, 3!"

Muutama pohjakosketuskin tuli otettua. Niista muistona Peukaloisella on venahtanyt vasen kasi (ei pahasti, Peukku toimii ja kaikki), mustelmainen kankku seka rupiset polvet. Itsensa ruhjominen oli sen verran hauskaa etta suomalainen surffijengimme palasi saman surffiopskan kanssa laineille viela seuraavanakin paivana. Saavutuksena mm. tasapainon loytyminen ja parit hienot tuuletukset. Seka entistakin mustelmaisempi kankku.

Iltapaivalla tehtiin pyhiinvaellus Etela-Balille Padang Padangiin katsomaan tuubi-aaltoa, eli sellaista joka taittuu kaytavaksi ja jonka sisalla voi surffata kun on tarpeeksi hyva. Tama breikki jai Peukkuselta talla kertaa valista. Vaatii viela noin kaksi harjoituskertaa ennen kuin taidot on kohdillaan tuubia varten.

Ja koska me kolme suomalaista peukaloijaa ollaan kahden surffikerran jalkeen pro surfersseja, otettiin illalla biitsilla parit Bintangit puhuttiin surffislangia. Paatettiin hommata auringon polttamat hiukset, Billabongin kledjut ja aloittaa punkin kuuntelu. Nain meista tulee cooleja surffaajia. Ja ehka me mennaan kolmannen kerran surffaamaankin. Kattellaan.