Oikeestaan Macao ei oo ollenkaan niin ku Cacao. Ekakski. Tääl on KYLMÄ. Asteita on ehkä häthätää 14. Mikä tuntuu jäätävältä Peukaloisellemme, joka on viimeiset 7 kk loikoillut siinä 30 asteen molemmin puolin. Tokakski. Cacao on makea. Ja Macao on kitch. Tääl on kyltit kiinaksi. Täs otos mun kotikadulta.

Peukun majapaikka on kuin se hostelli, jossa the Beach -leffassa Richard (eli Leonadro di Caprio) tapasi sen hiukka lahopää-Duffyn, joka anto sen kartan sinne unelmien rannalle. Miksikö hostelli muistuttaa mainutun rainan majapaikkaa? Noh. Huoneiden väliset seinät ei mee kattoon asti. Ne on sen verran korkeet et saa olla koripalloilija nähdäkseen toiselle puolelle. Yritetty on;) Mut sen verran matalat ja ohukaiset et kaikki viereisista huoneista kuuluu. Kuorsaus, jutustelu, Nokian päällekytkentämelodia. Se ei Peukkua haittaa, kiitos korvatulppien. Olo on vain kotoinen kun elämänäänet kuuluu. Onneks huussit on alakerrassa eli suolistoelämänäänii ei tartte kuunnella.

Tääl ihmiset on superystävällisii. Jopa ehkä ystävällisempii ku Laosissa, jos mahdollista. Turisteja, ainakin länkkäri-sellaisia, on näkyny viimeisten kolmen päivän aikana ehkä viisi. Ohhoh. Ehkäpä juuri meidän kalpeanaamojen harvinaisuuden vuoksi, kun Peukku oli paikallisessa museossa osui paikalle "kuin sattumalta" kiinalaisen tv-kanavan kuvausryhmä. Ne kysyi saako ne haastatella Peukaloista ja tietty se suostui. Kysymykset koski 10 vuotta sitten tapahtunutta Macaon yhdistymistä takaisin Emo-Kiinaan. Peukku vastaili diplomaattisesti. Ja erittäin omaperäisestikin mm. kysymykseen "Onko museo kiinnostava?" vastaus: "Kyllä, sillä erot länsimaisen ja itämaisen elämäntavan välillä ovat niin suuret." OHHOH mitä filosofiaa. Olisi Sokrates kateellinen. Ah niin syvällistä. Ah. Pääasia liennee se että haastattelun ansiosta Peukaloinen on nyt julkkis Kiinassa!

Takaisin siihen kitchiyteen. Tekka (eli tekeminen) on tääl aika jänskää. Ekan iltana Peukaloinen oli kattomassa dog raceja, eli sitä ku luisevat mustit juoksee rataa ympäri pehmolelupupun perässä. Kuvata ei saanu mut tietty pari otosta oli otettava.

Sit tääl on maailman isoin kasino, the Venetian. Siellä Peukku kävi kanssa. Valokuvaminen sielläkin oli kielletty. Pari kertaa Paha-Peukalo koitti kuvata ja heti oli vartijasedät heristämässa etusormea.

Täältä on löytynyt uusi herkku. Parempi kuin banaanipannukakku mut ei niin hyvä ku mango with sticky rice. Nimittäin tee tapoica-limanuljaskapallosilla. Sitä saa jääteenä tai hottina. Tältä se näyttää:

 

On tääl jotaki ällöäkin. Nimittäin joka kadunkulmassa paikalliset K-Extrat myy tälläisiä lihalevysiä. Niitä on joka makuun, mm. pippurinen possu, suolainen nauta ja tulinen kyyhky. Peukkunen jätti nama herkut väliin ja otti hörppayksen tapiocateestään. Nam. Huomenna takaisin Bangkokkeliin.