Borneossa peukaloidaan edelleen. Talla kertaa paivaretki suuntautui Niah Cavesille.

Peukkunen, yksi belgialainen kielten opska ja saksalainen liikunnan opska trekkaili lapi sademetsajunglen ihmettelemaan kolmea luolaa.  Ekassa eli Trade Cavessa myytiin aikoinaan linnunpesia (kylla, luit oikein!), toka on ISO Giant Cave, josta ne pesat kerattiin ja kerataan edelleen ja kolmas Painted Cave, jos ei kyl mitaa luolamaalauksia ollu, vaa jotaki tuhruu seinilla.

Peukkunen kuuli yhden allon jutun. Linnunpesia kerataan Giant Cavesist edelleen. Ne on swiflets-nimisten lintujen kotosia. Pesia keitetaan sokeriliemessa ja SYODAAN!!!! Peukkusta hieman yrjottaa moinen. Parasta hommassa on hinta eli sokeriliemessa marinoitu risukasa maksaa 1000-2000 American Dollaria!!!!!!!! Jeah. Mut niinhan se menee et se ei oo tyhma joka myy vaan se joka niit pesii syo. Yoks.

Vaikka tollanen sokerioksilla rahatus hieman kummastuttaaki ni ne luolat ja trekki sinne oli siistii! Tassa kuva Giant Cavesin sisaankaynnilta. Mittasuhteit voi olla vaikea hahmottaa, taustalla 200 rappusta, joita pitkin paas isoon luolaan. Siel oli pilkkopimeaa, kuin Suomessa marraskuussa yolla kolmelta. Taskulamppujen valokeilassa seikkailtiin luolassa lahes tunti. Korkeutta oli parhaimmillaan 40 metria ja pikkuisimmillaan 1,5 metriskaa. Sit puoli tuntia trekkii lapi viidakon Painted Cavesille, josta peruutettiin koko reitti takaisin.

Paluumatkalla kappailtiin ihmettelemaan long house -kommuunia. Kuulostaa siistilta. Mutta. Niilla on maasturit, internet ja peilit. Ja normivaatteet ja nolla ja ne oli nahny valkoihosiiki aikasemmi. Kuulostaa siistilt toi long house mut se on oikeesti ihan samanlainen lahio kuin vaikka Tapanila, Mosabacka.

Trekkailtua tuli siis kaiken kaikkea 5 tuntia. Siisti paiva linnunpesakeitosta ja long house -modernisaatiosta huolimatta. Tai ehka juuri niiden takia. Mut iha oikeesti upeen luonnon ja janskien luolien takia. Peukaloinen on tyytyvainen.

 

1248144610_img-d41d8cd98f00b204e9800998e