Uusi Seelanti on kuin kauniimpi versio Suomesta. Tääl on jotenkin siistimpää ja talot uudempia ja autot isompia ja luonto täynnä vastakohtia (tulivuoria - jäävuoria, turkoosia surffia - jäätikkoä, havupuita - palmuja). Suomi on siis kuin kotikutoinen versio Uudesta Seelannista.

Ihmiset on täällä todella leppoisia ja ystävällisiä. Peukkunen ei ole nähnyt YHTÄÄN kiireistä, stressaantunutta tahi äkäistä uusi seelantilaista viimeisen kolmen viikon aikana. Pari ylimielistä kylläkin mutta viallisia yksilöitä tavataan joka maassa. Suomessakin.

Tääl moni ravintola mainostaa BYO-mahdollisuutta, eli voi tulla syömään ja tuoda omat viinakset mukanaan. Ja kun omat konjamiinit on juotu voi drinksuloita ostaa myos ravintelistä. BYO = bring your own

Tääl on 4,5 miljoonaa ihmistä, 20 miljoonaa lammasta (mistä aussit jaksaa vääntää vitsiä!) ja vuosittain 2,2 miljoonaa turismoa. Peukkunen ei siis ole ihan eka matkaaja täällä suunnalla. Tosin monelle hän on ollut eka suomalainen ikinä!

Ausseihin uusi seelantilaiset saa mennä tosta vaan töihin tai opiskelemaan ja nauttimaan kaikista samoista eduista kuin aussitkin. Ja sama toisin päin. Muuttoliike on kyllä enemman täältä sinne. Eli tää on kuin parempi versio EU:n ihmisten "vapaasta" liikkeestä maasta toiseen.

Peukaloinen on huomannut täällä Nelsonin kaupungissa oudon trendin. 20-30-vuotiaat miehet käpöttelee avojaloin! Lieneeko hippiliike ottamassa tuulta taasen alleen vai mika lie humputus.

Oonko muistanu mainita et tääl on tosi kaunista? Luonto iha hullun hieno.

Tääl ei myydä ruisleipää.

Maito on tääl parempaa ku Aasiassa.

Tääl myydään lakua!

Peukku käpötteli tänään Uuden Seelannin keskipisteelle. Sieltä oli huikeat 360 asteen näkymät merelle, vuorille ja Nelsonin kaupunkiin. Tämän jälkeen hän katsoi hostellilla Lord of the Ringsin ekan pätkän. Tutun näköistä hoodia oli uusi seelantilainen Peter Jackson elokuvaansa ohjannut.

Koko Uudessa Seelannissa (asukkeja tosiaan se 4,5 miljoonaa) ei ole yhtään ydinvoimalaa. Pistää miettimään että miksi me Suomessa (lokaaleja 5,5 miltsiä) tarvitsisimme viidennen.

Brittien kuningatar on Uuden Seelannin (kuten myös Austraalian !!) ylipäällikkö ja virallinen hallitsija. Maista käytetään yhteisnimeä Common Wealth Käytännössä maat on itsenäisiä mutta esim. lipussa molemmilla mailla on mini-Union Jack. Ja kaikki lait on virallisia vasta kun kuningatar allekirjoittaa ne. Aika hassua kun elämme kuitenkin 2000-luvulla ja kyse on länsimaista! Ja Hong Kongkin on jo luovutettu takaisin Kiinalle aikoja sitten.

Uusi Seelantilaiset pitää golfia urheilulajina. Hah! Sehän on sama kuin sanoisi Formula ykkostä urheiluksi. Aika hassua.

Tääl on nyt kesä. Elikkäs mansikkakausi parhaimmillaan:) Peukaloinen tykkää. Mustikoista kanssa ja kirsikoitakin täällä on. Ja karviaisia ja boysenmarjoja ja vattuloitakin. Iha jees siis. Tsekkaa mitkä pusuhuulet Peukul on !! Jotenkin luonnoton, transu-look! Jatkossa vähemmän silikonia & tekoripsiä ja enemman....botoxia.