Ehei, kuvassa ei ole harhaanjohtavasta otsikosta huolimatta made-sushia vaan ihan perus muna-nigiriä ja taustalla taitaa mennä lohi. Mikäkös se tälläinen kala-apaja on? Noh. Sushi-buffettihan se siinä! Hihnalla liukuu eri värisiä lautasia, joilla on eri herkkuja, jotka maksaa eri verran. Sit siitä hihnalta valkkaillaan mitä mieli tekee. Namskis. Tälläisissä mättölöissä Peukaloinen on viime aikoina käynyt. Paikkana tietty Hong Kong eli Honkkarit.

Täältäkin saa muuten sitä limanuljaskapallo-teetä. Sen nimi on paikallisittain Tea with pearls. Kuumana tai jäillä. Ja pallot saa isoina tai pikkuisina. Suositelen ISOJA.

On tämä Hongkonkki tosiaan aika iso paikka. 6,5 miljoonaa asukkia ainakin. Kun tilaa ei ole paljon, rakennetaan ylöspäin. Talot on siis huisin korkeita. Tässäkin lokaali-rötiskässä asuu muutamakin paikallinen Eino, Seppo ja Merja.

Joulu tuli ja meni. Peukkunen juhlisti Tsiisuksen synttäreitä suomiporukalla Suomi-baarissa. Listalta löytyi mm. glögi, Kossu ja Salmari. Hassua! Joulupäivän ateriointi tulikin sitten hoidettua Burger Kingissä. Peukaloinen oli oikein tyytyväinen paikalliseen pihviin!

Sitten piti tietty käydä tsekkaamassa nähtävyyksiä. Bank of Chinan pilvenpiirtäjän 43 kerrokseen pääsee ihailemaan maisemia. Jotta sinne saa luvan mennä, pitää todistaa henkilöllisyys. Ettei ole mikaan vihulainen taikka terror-isti. Noh. Peukkuhan ei mitään henkkareita mukanaan kaupungilla hilluessaan kanna. Hiukka siinä turvallisuussetien kanssa neuvoteltiin ja lopulta Peukalo päästettiin yläkerroksiin. Kuvassa Visitor Passi, joka siis Peukkuskalle myönnettiin, vaikkeivät tiedä kuka olen. Hiukka hymyä ja hissiin vaan. Helppoa kuin mikä!

Yksi juttu täällä on siistiä. Nimittäin neonvalot ja biljardit kyltit. Kitchin ystävänä Peukaloinen on erityisesti iltavalaistuksen aikaan melko fiiliksissä. Kato vaikka tätäkin kasaritykitystä!

Parasta iltaviihdettä saa kun suuntaa katsomaan Hong Kong Islandin pilvenpiirtäjien valoshowta lahden toiselta puolelta. Kymmenet pilvenpiirtäjät vilkuttavat neon- ja laservaloja Bond-maisen, 90-luvun syntetisaattorimusan tahdissa. Show toistuu joka ilta kasilta ja se on aivan uskomattoman hullu. Sitä ei voi katsoa nauramatta. Vaikka sen tarkoitus onkin takuulla olla vaikuttava. Talot vaan vilkkuu ja laservalot puhkoo taivasta. Neon! Kreisiä! Encore!

************************************************************************************ 

Jaahas ystäväiseni. Tähän päättyykin Peukaloisen Aasia-kirjoittelu. Sillä huomenna suunnataan Uuteen Seelantiin! Peukku osaa jo yhden lauseen paikalliskielellä:

Gotta find chrissy pressies for rellies in Welly!

Eli joululahjat Wellingtonin sukulaisille on löydyttävä ja sassiin!