Phuketissa, Kanariansaarilla ja Alanyassa turistit on enemmisto, siella minne suunnataan reppu selassa vahemmisto. Tassa kirjoituksessa tutustumme tuohon vahemmistoon tarkemmin.

 

Kansallisuudet

Aasiaa kiertaa tuhansia ausseja, satoja keski-eurooppalaisia ja kymmenia skandeja. So far eli kuukauden aikana oon tormanny yhteen suomalaiseen. Tama suomalaisugrilainen kohtaaminen tapahtui hostellissa Kuala Lumpurissa. Taalla tapaa myos jenkkeja ja mika yllattavinta, yksin matkustavia japanialaisia (vrt. ne isot ryhmat jossa niita yleensa tapaa esim. Senaatintorilla). Reissaavat jenkit ovat niita hyvalaisia. Ne vastustaa usan sotafilosofiaa ja koittaa parhaansa mukaan puhdistaa toverikansalaistensa mainetta. Ne jenkit, jotka ei matkusta on just niita joiden pitaisi. Joiden pitaisi laajentaa maailmankuvaa, nahda etta joka puolella maailmaa ihmiset elaa samalnaista elamaa: tekee tyota, etsii rakkautta, perustaa perheen, hoitaa lapsiaan, tapaa ystaviaan ja toivoo rauhallista ja onnellista elamaa. www.samattoiveetjokapuolella.com

 

Aikakasitys

Taa on hauska juttu. Kun istutaan iltaa ja joku kysyy mika paiva nyt on, tulee vastauksia yleensa n. kolme erilaista. Sitten kaikki ryhtyy miettimaan milloin on kaupunkiin tullut ja milloin lahtee ja koittaa siita paatella kuluvan viikonpaivan nimea. Paivamaaran kanssa on sama juttu. Usein sita muistaa kuinka mones paiva oma lento lahtee mutta sita mika paivamaara juuri nyt on pitaa miettia hieman pideman aikaa. Paivilla kun ei ole niin merkitysta. Nahtavyydet, internet-kahvilat ja ravintelit on auki eniveis, olipa sitten ma, ti, ke, to, pe, la tai su.

Ai mistako se vastaus viikonpaivakysymykseen aina loytyy? No tietty kannyn kalenterista:)

 

Jakaminen

Reissaajien filosofia on jakaminen. Olipa kyse sitten hotellivinkeista, nahtavyyksista jotka kandee jattaa nakematta tai suolapahkinoista nimibussissa matkalla kaupungista A kylaan F. Reppuihmiset on hyvantuulisia, rauhallisia ja avoimia. Uusien tuttavuuksien kanssa kaydaan syomassa, tehdaan paivaretkia ja tullaan Facebookystaviksi kun tiet vie eri suuntiin.

Hauska piirre lankkari (lansimaalainen) reissaajissa on se, etta aina moikataan kun tavataan. Vaikkei olisi ennen tormatty niin nyokkays on kohdallaan kun kaksi lankkaria kohtaa vilkkaalla kadulla kaupungissa X, jossa turisti on nahtavyys. Samoin junissa. Ei tarvitse valttamatta jutella. Pieni nyokkays riittaa. It takes one to know one. Lankkari tunnistaa toisen. Tulee hyva olo kun nakee toisen kalpeanaaman. Moi. Moi. Ja matka jatkuu. Molemmilla omaan suuntaan.