Näin vatsa-antibioottikuurin aikaan on mitä parahin tilaisuus kirjoittaa meitä kaikkia koskettavasta asiasta - vessasta. Kolme kuukautta Indonesiassa on näyttänyt Peukaloiselle jos jonkinlaista kolossia. Ohessa kuva moderniustasoltaan keskiluokkaisesta mallista.

Tässä käymälässä pytyssä ei ole istuinta (kannesta puhumattakaan). Hädän hetkellä vaihtoehtoja on kaksi: joko "istuimen" vuoraus vessapaperilla tai reisilihasten varassa "istuimen" yläpuolella kyyhöttäminen. Lorautuksen jälkeen on aika kaivaa laukusta vessapaperirulla taikka paketti Nessuja - Peukaloinen pitää aina rullaa mukana sillä paikalliset hoitavat sen vedellä minkä me länsimaalaiset paperilla. Indoissa ei siis sanota et hyvin pyyhkii vaan että hyvin.....ööööööö......huuhtoutuu?! huljautuu?!

Kuvassa vasemmalla on Mandi. Ehei, hän ei ole Peukkuskan uusin Facebook-kaveri vaan vesiallas, johon kuvan hanasta lirutellaan vettä. Mandi on aina sen verran täynnä, että  siitä saa kauhaistua huussitiloista löytyvällä kauhalla aquaa toiletin huuhtomista varten. Hanasta pirskoituvalla vedella pestään myos kädet - lavuaari on täällä samanlainen kummajainen kuin pinkki jääkarhu Seurasaaressa.

Peukku on törmannyt (no ei tietty kirjaimellisesti, höhlät) Indoissa muutaman kerran myos ihmeeseen, jonka me länsimaiset tunnemme huuhtovana vessana. Vain napin painallus ja pönttö on tyhjä! Näissä Mandin tarpeettomaksi tekevissä vessoissa on useimmiten myos a) wc-istuin sekä b) lavuaari. Peukkunen onkin oppinut aina majapaikkaa valitessa tsekkaamaan, löytyykö puuseestä lavuaari vaiko neiti Mandi. Useimmiten jälkimmäinen.

Suurin osa vessoista, myös Malesiassa, on kyykkymallia SQUAT. Näissä huusseissa kyykytetään asiallaan istuvaa ja kunnolla. Tässä tarkempaa selostusta kaikille kiinnostuneille: lattiassa on reikä, jonka ympärilla jalansijat. Siinä sitä sitten kyykitään kunnes olo helpottuu. Peukkunen lisää kuvan kyykkyvessasta tänne blogiin heti kun osuu sellaiseen seuraavan kerran kameran kanssa.

Näin sujuu siis Indonesiassa peukalointi hädän hetkellä. Ja nyt sitä squat-kuvaa metsästämään.