Jo vain. Luit otsikosta oikein. Nyt on Peukku päässyt todistamaan jotakin sellaista, josta Määdventuresit vain unelmoi. Oltiin nimittäin jenkki-sormilaisen kanssa viime yönä hindujen joka lokakuisilla kekäleilläkävelemisfestareilla. Tapahtumapaikkana on kuin onkaan - Singapore.

Kaikki alkoi Little Indiasta. Sieltä tuhannet hindumiehet, kuvan trendin mukaisesti pukeutuneina, aloitti festarin Sri Srinivasa Perumal -temppelistä. Sieltä he juoksivat koko matkan, noin parikymmentä minuuttia, Chinatowniin Sri Mariamman -temppeliin, jossa meno huipentui kekäleillä kävelyksi. Tältä meno näytti puolenyön aikaan Little Indiassa.

Nää tyypit on ollu jo ekassa temppelissä ja matkaa tässä kohti toista temppeliä, jossa se kekäleinen katu siis odottaa. Noita paljasjalkaisia hinduja meni ohitse ihan solkenaan. Niillä oli käsissä saunavihtaa muistuttava kimppu. Peukaloinen seurasi mielenkiinnolla menoa. Ne lauloi jotakin laulua ja oikeastaan juoksi meidän ja muun väkijoukon ohi.

Kävely Little Indiasta Chinatowniin ei houkutellut Peukkua ja jenkki-sormilaista. He nappasivat taksin lennosta New York -tyyliin. Ja ajoivat hiililläkävely-temppelin pääsisäänkäynnille. Ja voi huhhuh. Jono pääsisäänkäynnillä kymmeniä metrejä pitkä ja kolme pilkku viisi metriä leveä. Ja temppeli tupaten täynnä. Sisälle ei päästetty enää ketään.

Temppelin ulkopuolella oli iso screeni, josta tulisilla hiilillä tallustelua seurasi satojen hindujen joukko. Mutta kahden turistin oli päästävä sisälle. Niinpä Peukkunen ja jenkki-sormilainen kiersivät korttelia ympäri ja löysivät kuin löysivätkin portinraon, josta livahtivat temppeliin. Sisällä ihmisiä oli PALJON. Eli. Silleillä purkissa on enemmän tilaa kuin kahdella turistilla tuolla temppelissä. Siellä sitten ryysittiin massan mukana lähemmäs ja lähemmas illan showta. Pari paikallista sai paniikkikohtauksen kuumuudessa ja tungoksessa. Mutta kaksi turistia etenivät slowly slowly takarivista huippupaikoille rappusille, josta nähtiin kun moni kävelijä JUOKSI kekäleillä. Kas näin.

Kuvassa valkoshortsinen setä hypähtelee kohti nelimetrisen hiilitien päässä olevaa vesilätäkköä. Myos moni muu jalkapohjiaan säälimatön oli mestoilla. Kts. jono oikealla.

Peukkunen seurasi menoa tunnin verran, eli näki jenkki-sormilaisen kanssa kymmeniä avojalkaisia hiilillä käpystelijoitä. Sitten me suunnattiin takaisin samalle portinraolle, josta livahdettiin sisään ja pujahdettiin takaisin kadulle. Hassua ei ollut se etta kello oli jo lähes kolme yöllä vaan se että temppelin edustalla oli vieläkin satoja kelta-asuisia, kengättomiä miehiä odottamassa vuoroaan tulisille hiilille.

Näin me ihmiset ollaan erilaisia. Siella Pohjolassa te jonotatte avantouinnille kun täällä Singaporessa hindut jonottaa kekäleille.

Ai niin. Festareista kirjoitetaan myös täällä:

http://www.hindu-blog.com/2009/09/singapore-fire-walking-festival-2009.html