Olipa kerran kesäinen päivä Sydneyssä. Peukaloinen lampsi hostellilta aina siti sentteriin saakka. Ja sitten se oli siinä. Eteläisen pallonpuoliskon kuvatuin kohde. Se muistuttaa hainhampaita tai valkosipulinkynsiä tai kermaisia pyramideja.  Kyseessähän on tietty Sydneyn ooppistalo.

Peukkunen kertoo nyt teille blogikyttääjille pikku salaisuuden. Talo näyttää kaukaa mageelta mut läheltä aika rotiskolta. Peukku kiersi kuuluisuutta ympariinsä ja vasta näin etäisyyden päästä pääsi arkkitehtuuri oikeuksiinsa. Hieno on.

Oopperatalon lisäksi Lonely Planet listaa kaupungin kuuluisimmiksi nähtävyyksiksi Harbour Bridgen, Bondi Beachin ja  - Coca Cola -kyltin! Pitihän Peukkusenkin sen juurella sitten vierailla. Onpa hieno mainos kerrassaan. Onkohan tälläisiä mustan hiilihapotetun sokeriveden mainoksia missään muualla maailmassa?! Kyllä se LP todella tietää joka kaupungin erikoisuudet.

 Sitten Peukkunen kävi käräyttämässä nahkansa Bondi Beachilla, joka tunnetaan mm. söpöistä surffareista ja niitä napsivista haista. Todellakin. Tuli taas todistettua että täällä aurinko porottaa kuumaisemmin kuin Koti-Savossa. Suojakertoimia oli 30 mutta silti kärähdys tuli. Oho.