Universumi. Linnunrata. Tellus. Aasia. Kambodia. Siem Reap. Siellä on Angkor Wat, tuo Angkorin temppeleistä kuuluisin. Tokassa fotossa The Nähtävyys aamuhämärässä siintää Peukaloisesta katsottuna kello yhdessä.

Se oli upea. Kuten myös alueen muut temppelit. Ja niitähän riittää. Peukku kiersi Angkorin alueen muinaisten temppeleiden raunioita (ei sukua Johannalle) kolme päivää eikä silti nähnyt kuin noin puolet. Siis raunioista (ei myöskään sukua Neon kakkosen Jussille).

Ekana päivänä tuli nähtyä auringonnousu. Mitenkö, saatat kysya. Noh. Tuk tuk -kuski nouti Peukaloisen aamuviideltä ja he suuntasivat muun turistivirran mukana Angkor Watille. Oli pimeää. Sitten alkoi valaistua. Ja valkeus tuli. Temppeli oli hieno! Vaikka olikin raunio vain, oli se valtava sellainen ja Peukkuska miettikin, miltä paikka on mahtanut näyttää tuhat vuotta sitten kun siellä oli immeisiä. Hmm. Interestingii stuffii.

Temppeli nimeltä Bayon oli myöskin erihieno. Sen rakentajakuningas tykkäsi naamastaan niin, etta hakkautti parisataa omakuvaa Bayonin seiniin ja torneihin. Löydät muutaman tästä kuvasta.

Osa temppeleistä oli luonnon valtaamia. Tässäkin Ta Promin temppelissä puu on törkeästi valinnut kasvaa temppelinmuurista. Ja japanialaiset todistaa tapahtumaa kodakeineen. Puun ja temppelin syleily on kuin suoraan Indiana Jonesista. Lara Croftin seikkailuja on muuten kuvattu täällä. 

Tässäpä hieno yksityiskohta eräästä pikkutemppelistä. Hän fanittaa Lordia käsimerkistä päätellen.

Tokana päivänä tuk tuk kuskasi ystäväämme lady Sormea 8 tuntia temppeliltä toiselle. Viimeiselle saavuttiin juuri sopivasti auringonlaskun aikaan. Peukku sai loistoidean ja nappasi Angkor-olusen mukaansa, kiipesi temppelin huipulle, istahti turistimassan joukkoon ja tsiikasi kymmenien muiden muassa kun aurinko painui länteen. Oli kyllä maailman paras idea ottaa se olut mukaan! Kun koko päivän on tarponut temppeliltä toiselle ja niiden rappusia ylös alas oli olut paikallaan. Suomalaisena ymmärrat varmasti. Bongaa kuvasta hengityssuojain, joka oli myös tullut laskua todistamaan.

Kolmantena päivänä Peukkusta vietiin taas muinaiselta temppeliltä toiselle. Hienojahan ne oli. Jo vain. Angkorin alue on upea. Sitä voisi kierrellä ja kaarrella päiväkausia. Peukaloinen  tykkäsi kovasti.

 

Juonipaljastus!!!!!!!!!

Seuraavaksi peukalointi siirtyy takaisin Thaimaaseen. Ohjelmassa nuudeli- & riisidieetin jälkeen Mäkisen sämpylä-pihvi-sämpylä-ateria limunaatilla ja tikkupotuilla höystettynä, juorulehtiä Tähtidollari-kahvilassa ja pari kassamagneettirainaa. Ah, länsimainen elämäntapa. Peukkunen tykkää susta niin.